HTML

Turbolya konyhája

A blogot elsősorban a magam szórakoztatására írom, de örülök, ha másokat is szórakoztat. Mindenféle főzőcskézési kísérletekről olvashattok majd itt, lesznek nagyanyáink receptjei és intuitív "kutyulások" is.

Friss topikok

Címkék

Archívum

2013.11.15. 21:39 Turbolya

Gombaszószos csirkemell

Mint már említettem, éppen próbálok ledobni pár kilót. Ennek köszönhetően a napi ebédem rendszerint csirkemellből, barnarizsből és zöldségekből áll. Hogy ne legyen unalmas, próbálom mindig kicsit máshogy összerakni a hozzávalókat, módosítani az elkészítési módot. A mai napon a gombaszószos csirkemell névre keresztelt  finomságról olvashattok.

Főzés előtt gondosan lemértem a hozzávalókat, hogy a kalóriaszámolás ne okozzon gondot. (A kalóriaszámoláshoz egyébként nagyon tudom ajánlani ezt az oldalt: Kalóriaguru.)

Lássuk a hozzávalókat 2 adagra:

  • 1 db paprika (70 g)
  • 1 fej vöröshagyma (120 g)
  • 1 szem paradicsom (150 g)
  • 1 fej csiperkegomba (80 g)
  • 270 g csirkemellfilé
  • 1 tk. napraforgóolaj
  • só, bors, fokhagyma, petrezselyem
  • 125 g barnarizs vagy 400 g krumpli

Ami az elkészítést illeti, nem lesz nehéz dolgunk, nagyjából csak bele kell dobni mindent egy wokba, és elkészül magától.

Na, de azért biztos, ami biztos: A hozzávalókat mossuk meg, és aprítsuk fel. A hagymát és a gombát én a késes aprítógépemmel egészen miszlikre vágattam, ezt adta később a sűrű szószt. A paradicsomot és a paprikát viszont nagyobb darabokra szeltem a saját kis kezemmel, illetve késemmel.

Az olajat egy serpenyőben vagy wokban felhevítjük, és rádobjuk a hagymás gombát. Kicsit dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a csirkemellet van időnk felkockázni, úgyhogy mikor a hagymás gomba kicsit megszottyadt, ezt is rádobjuk. Mehet még egy kis só, bors, fokhagyma és petrezselyem, meg ki mit szeretne...

Mikor a hús kifehéredett, dobjuk rá a paprikát és a paradicsomot is, egy-két keverés, egy pohár víz, és már csak az újraforrást várjuk. Ha kellően rotyog a ragunk, akkor elzárjuk, mert semelyik hozzávaló sem igényli az agyonfőzést.


Pikk-pakk készen van a kis étek, és remekül illatozik, egyébként pedig nem különösebben hízlal. Köretnek barnarizst vagy (héjában) főtt burgonyát válaszhatunk.

DSC01150.JPG

Tápérték adagonként rizzsel:
kcal fehérje (g) zsír (g) szénhidrát (g)
458 38 7 60

Tápérték adagonként krumplival:
kcal fehérje zsír szénhidrát
370 36 5,5 44

Szólj hozzá!

Címkék: csirke fogyókúra recept gomba csirkemell


A bejegyzés trackback címe:

https://turbolyakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr925636140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása