Mint már említettem, éppen próbálok ledobni pár kilót. Ennek köszönhetően a napi ebédem rendszerint csirkemellből, barnarizsből és zöldségekből áll. Hogy ne legyen unalmas, próbálom mindig kicsit máshogy összerakni a hozzávalókat, módosítani az elkészítési módot. A mai napon a gombaszószos csirkemell névre keresztelt finomságról olvashattok.
Főzés előtt gondosan lemértem a hozzávalókat, hogy a kalóriaszámolás ne okozzon gondot. (A kalóriaszámoláshoz egyébként nagyon tudom ajánlani ezt az oldalt: Kalóriaguru.)
Lássuk a hozzávalókat 2 adagra:
- 1 db paprika (70 g)
- 1 fej vöröshagyma (120 g)
- 1 szem paradicsom (150 g)
- 1 fej csiperkegomba (80 g)
- 270 g csirkemellfilé
- 1 tk. napraforgóolaj
- só, bors, fokhagyma, petrezselyem
- 125 g barnarizs vagy 400 g krumpli
Ami az elkészítést illeti, nem lesz nehéz dolgunk, nagyjából csak bele kell dobni mindent egy wokba, és elkészül magától.
Na, de azért biztos, ami biztos: A hozzávalókat mossuk meg, és aprítsuk fel. A hagymát és a gombát én a késes aprítógépemmel egészen miszlikre vágattam, ezt adta később a sűrű szószt. A paradicsomot és a paprikát viszont nagyobb darabokra szeltem a saját kis kezemmel, illetve késemmel.
Az olajat egy serpenyőben vagy wokban felhevítjük, és rádobjuk a hagymás gombát. Kicsit dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a csirkemellet van időnk felkockázni, úgyhogy mikor a hagymás gomba kicsit megszottyadt, ezt is rádobjuk. Mehet még egy kis só, bors, fokhagyma és petrezselyem, meg ki mit szeretne...
Mikor a hús kifehéredett, dobjuk rá a paprikát és a paradicsomot is, egy-két keverés, egy pohár víz, és már csak az újraforrást várjuk. Ha kellően rotyog a ragunk, akkor elzárjuk, mert semelyik hozzávaló sem igényli az agyonfőzést.
Pikk-pakk készen van a kis étek, és remekül illatozik, egyébként pedig nem különösebben hízlal. Köretnek barnarizst vagy (héjában) főtt burgonyát válaszhatunk.
Tápérték adagonként rizzsel: | |||
kcal | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) |
458 | 38 | 7 | 60 |
Tápérték adagonként krumplival: | |||
kcal | fehérje | zsír | szénhidrát |
370 | 36 | 5,5 | 44 |
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.