A somlói torta kísértő receptje után térjünk vissza a fogyókúrás ételekhez. Ismét jöjjön egy "nézzük, mi van a hűtőben, és dobjunk össze valamit" jellegű kaja.
Mint tudjuk, a csirkemell az egyik legsoványabb húsféle. Csupa fehérje, minimális zsír, kevés kalória. Így mostanában szinte minden nap valami ebből készülő ételt ebédelek. (Kivétel, amikor nincs időm főzni, ezért kénytelen vagyok csalni, és elfogyasztani a menzás gulyáslevest...grrr. Szerencsére eddig csak egyszer volt ilyen!)
A cukkinis-répás csirke tényleg úgy készült, hogy szétnéztem, miből élünk, és ebből mi fér bele a diétába. Aztán irány a tűzhely, elő a kerámia serpenyő, és már szállingóznak is az illatok. A kerámia serpenyőt amúgy midnenkinek ajánlom. Istenien lehet benne pirítani, kérgesre sütni dolgokat anélkül, hogy leragadnának, szinte nulla olaj hozzáadásával. Én nagyon szeretem a husin, és a zöldségeken is a kissé piros kérget, úgyhogy .... hmmm
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma (100 g)
- 1 közepes sárgarépa (120 g)
- 1 kisebb cukkini (pucolás után 200 g)
- egy fél csirkemell (300 g)
- 1 tk. olaj
- só, bors, fokhagyma, currypor, chili
Elkészítés:
A hagymát negyed körszeletekre vágjuk. A répát megkaparjuk, és felkarikázzuk. A cukkinit megpucoljuk, és felkörökre vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk egy teáskanál olajat. (Legközelebb teljesen olaj nélkül is megpróbálom, mert ez a serpenyő annyira tuti.) Rádobjuk a hagymát, majd a répát, végül a cukkinit. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd időnként megkeverve megpirítjuk puhítjuk.
Eközben a húst csíkokra vagy kockákra vágjuk, és egy tálba pakoljuk. Rászórjuk a fűszereket ízlés szerint. Nálam a fent felsorolt só, bors, fokhagyma, curry és chili ötösfogat volt a nyerő. Nem is hittem volna, hogy a currypor ennyire csodás ízkavalkádot eredményez a répával és a cukkinivel, de tényleg nagyon jó lett a végeresmény.
Na, szóval a húsdarabokat a fűszerekkel alaposan összekeverjük, hogy mindenhol jó fűszeresek legyenek. Mire ezzel megvagyunk, a zöldségeink már félpuhák. Ekkor a husit is rádobjuk a zöldségekre, és az összesütés következik. Mire a hús átsül, addigra a cukkini és a répa tökéletes állagúra puhul.
Köretnek barnarizst főztem, de a kalóriaértékeknél csak a ragu adatait tüntetem fel.
Íme, az eredmény!
Tápanyag adagonként, köret nélkül | |||
kcal | fehérje | zsír | szénhidrát |
245 | 34 | 5,5 | 13,5 |
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.